Kameroiden ja tarvikkeiden vuokraus

Kameravuokraamo.fi vuokralaitteet tarjoavat vaivattoman tavan saada laadukkaat ammattivälineet käyttöön tilapäisesti tarvittavaksi ajaksi tai testattavaksi ennen lopullisen ostopäätöksen tekemistä.

Meiltä saat välineet kaikkiin valokuvaus- ja videotarpeisiin. Tarjoamme vuokrakamerat kilpailukykyisin hinnoin niin yksityis- kuin yritysasiakkaillekin. Samalla saat vuokrattua meiltä myös muut tarvitsemasi valokuvaus- ja videokuvaustarvikkeet.

On monia syitä, miksi kannattaa harkita kameran vuokraamista:

 • Kustannustehokkuus: Kameran vuokraaminen voi olla huomattavasti edullisempaa kuin sen ostaminen, varsinkin jos kyseessä on huippuluokan tai erikoiskamera, jota käytät vain harvoin.
 • Käyttötarkoituksen mukauttaminen: Voit vuokrata juuri sen tyyppisen kameran, joka sopii parhaiten tarpeisiisi, sen sijaan että ostaisit kameran, joka saattaa olla liian monimutkainen tai rajoittunut tietyissä tilanteissa.
 • Kokeilumahdollisuus: Kameran vuokraaminen antaa sinulle mahdollisuuden kokeilla uusimpia kameroita ja objektiiveja ennen ostopäätöksen tekemistä. Voit testata eri malleja ja merkkejä ja selvittää, mikä sopii parhaiten sinulle ja tarpeisiisi.
 • Varmuus: Jos sinulla on tärkeä tapahtuma tai matka, voit vuokrata varakameran varmistaaksesi, että sinulla on laitteisto käytettävissäsi, vaikka oma kamera hajoaisi tai menettäisi toimintakykynsä.
 • Ammattilaistason laitteisto: Vuokraamalla voit saada käyttöösi huippuluokan kameroita, jotka ovat yleensä erittäin kalliita ostaa. Näin voit ottaa ammattimaisia kuvia ilman, että sinun tarvitsee investoida kalliiseen laitteistoon.

Kameravuokraus sujuu vaivattomasti: varaa netistä, nouda postista tai paikan päältä

Olisiko laadukas vuokrakamera tarpeen? Tai tarvitsisitko kenties taltiointivälinettä liikkuvalle kuvalle? Hienoa, kameran vuokraus ei tästä paljoa helpommaksi enää muutu: tee varauksesi haluamistasi vuokralaittesta kätevästi verkkokauppamme kautta! Laitteet voit noutaa Porvoon toimipisteestä (sopimalla aika) tai toimitetaan sinulle Matkahuollon välityksellä. Vuokran hinta riippuu vuokralaitteesta ja lainan pituudesta. Voit myös pyytää tarjouksen isommasta erästä vuokralaitteita.

Mikäli sopivaa vuokralaitetta tai -tuotetta ei löydy listalta, kannattaa sitä kysyä info@kameravuokraamo.fi ja voimme varmasti auttaa asiassa. Kun kameravuokraus on ajankohtaista tai tarvitset kuvaustarvikkeita tilapäiseen käyttöön, me palvelemme!

Myymme myös ajoittain poistuvaa kalustoamme. Käytetyt kamerat ja muut vaihtolaitteet löydät Foto Monzan käytetyistä laitteista

Ammattimainen kalusto pikkurahalla

Tarjoamme erittäin laadukkaita ja testattuja laitteita vuokralle, jotka soveltuvat jopa suuriin tuotantoihin.

Videokamerat

Kauttamme saat mm: Sony A1, Sony A7S III, Sony FX3, Canon C500 II ja Nikon Z9. Nämä kamerat soveltuvat erinomaisesti videotuotantoon

Valokuvakamerat

Valokuvaukseen valikoimissamme löytyy mm: Sony A1, Sony A7R IV ja Nikon Z9. Kaikki ovat markkinoiden laitteita

Objektiivit

Kamerat eivät olisi mitään ilman objektiivejä. Kauttamme saat kaikkiin kameroihin myös erittäin laadukkaat linssit. Kuten Sony 400mm ja 600mm GM.

Lisätarvikkeet

Kamerat tarvitsevat täyden toiminnallisuuden saamiseksi usein lisävarusteita. Saat kauttamme kaiken muistikorteista lähtien

Olemme uusi kameravuokrauksen standardi

Kameravuokraamo.fi kuvauskaluston yleiset vuokrausehdot

Soveltamisala

Sopimuksen ehtoja sovelletaan valokuvaus- elokuvaus- ja videokuvauslaitteiden ja tarvikkeiden vuokraukseen Ilmavaltiaat Oy (jäljempänä vuokralleantaja) sekä vuokrallelleottajan (jäljempänä asiakas) välillä.

Sopimus

Vuokrasopimus on sitova ja asiakas ei voi siirtää sopimusta eikä edelleenvuokrata laitteita kolmannelle osapuolelle ilman vuokralleantajan kirjallista suostumusta. Muut kuin laskutusasiakkaat suorittavat vuokrasumman etukäteen joko verkkosivuillemme tai noutaessa laitteita käteisellä, tai kortilla.

Vuokralleantajan oikeus

Vuokralleantaja pidättää itsellään oikeuden olla vuokraamatta laitteita syytä ilmoittamatta.

Vuokrauksen kohde

Vuokrauksen kohde on erikseen luetteloitu vuokralleantajan omistama tai hallitsema laite tai laitteisto. Vuokrattuja laitteita voidaan käyttää normaaleissa, kullekin laitteille soveltuvissa käyttöolosuhteissa ja kullekin laitetyypille tarkoitetussa laajuudessa. Laitteiden kytkeminen esim. jatkuvaan automaattiseen toimintaan ei ole normaalia käyttöä.

Vuokralleotto

Vuokralleantaja luovuttaa laitteet asiakkaalle tarkastettuna ja toimintakuntoisena. Vastaanottaessaan vuokrattavat laitteet, asiakkaan tulee tarkastaa laitteet, hyväksyä laitteiden olevan asianmukaisessa toimintakunnossa ja lukumäärän kuten sopimuksessa luetteloitu. Jos asiakas havaitsee laitteiden toiminnassa, kunnossa tai varusteissa puutteita, tulee siitä ilmoittaa välittömästi vuokralleantajalle. Mahdollisessa vikatilanteessa vuokralleantaja ryhtyy välittömästi toimenpiteisiin laitteiden toimintakuntoon saattamiseksi.

Henkilöllisyyden toteaminen

Vuokralleantajalla on oikeus tarkistaa asiakkaan henkilöllisyys ja luottotiedot ennnen vuokrausta. Asiakkaalla tulee vuokralaitteita noutaessa olla mukanaan kuvallinen suomalainen henkilökortti josta asiakkaan henkilöllisyys voidaan todeta. Jos vuokraat välineet postitse, Ilmavaltiaat Oy:lla on oikeus pyytää henkilöllisyyden todistamista.

Vuokrauksen maksaminen

Vuokraus maksetaan Kameravuokraamo.fi verkkosivuille - kalenterin toimivuuden vuoksi emme toistaiseksi pysty vastaanottamaan muita maksutapoja

Vuokra-aika

Vuokra-aika on määritelty vuokrasopimuksessa ja vuokrahinnat vuokralleantajan kulloinkin voimassa olevassa hinnastossa. Mahdolliset hinnastosta poikkeavat ehdot on sovittava kirjallisesti. Vuokralaitteiden nouto ja palautus tulee tapahtua vuokralleantajan aukiolo-aikojen puitteissa vuokralleantajan toimitiloissa.

Vuokranantajan vastuut

Vuokralleantaja vastaa laitteista maksimissaan vuokrasummaa vastaavalla määrällä, eikä vastaa vahingosta, joka aiheutuu asiakkaalle mahdollisesta laitteiden rikkoontumisesta viasta tai puutteesta.

Vuokralleantaja olettaa, että asiakas hallitsee laitteiden tavanomaisen ja asianmukaisen käytön. Vuokralleantaja antaa tavanomaisen käyttöopastuksen asiakkaan halutessa. Erillisestä sopimuksesta vuokralleantaja voi järjestää laajempaa käyttökoulutusta, joka ei kuitenkaan laajenna vuokralleantajan vastuuta laitteiden käytöstä. Vuokralleantaja ei vastaa laitteiden käytöstä tai soveltuvuudesta eikä mahdollisesta yhteensopimattomuudesta kolmansien osapuolten laitteistoihin tai ohjelmistoihin. Vuokralleantaja vastaa, että mahdolliset ohjelmistot ja tallennuslaitteet ovat käyttökunnossa vuokralleotettaessa, mutta vastaa mahdollisista käytönaikaisista häiriöistä enintään vuokraussummaa vastaavalla määrällä. Asiakkaan tulee itse huolehtia mahdollisten tiedostojen siirrosta ja varmuuskopioinnista sekä ohjelmistojen yhteensopivuudesta.

Asiakkaan vastuut

Asiakas sitoutuu käyttämään laitteita ammattitaitoisesti ja huolellisesti.

Asiakas eli vuokraaja korvaa mahdolliset vuokra-ajalla kadonneet, tuhoutuneet tai varastetut laitteet täysimääräisenä samanlaisen ja saman kuntoisen laitteen hankintahinnalla. Järjestelmäkameroilla on Timelapse kuvauksesta sovittava erikseen.

Vuokra-aikana sattuneesta vahingosta tai huolimattomasta käytöstä johtuvat laitteiden rikkoontumiset korjataan asiakkaan kustannuksella. Asiakas korvaa mahdolliset vuokra-ajalla kadonneet, tuhoutuneet tai varastetut laitteet omasta vakuutuksesta tai hankkii uudet. Laitteiden luonnollinen kuluminen ei ole asiakkaan vastuulla.

Laitteita saa huoltaa vain vuokralleantajan hyväksymä huoltoliike. Varastetuista laitteista tulee tehdä välittömästi rikosilmoitus.

Laitteet ovat vakuutettuja, mutta asiakas käyttää ensisijaisesti omaa vakuutustaan laitetta käytettäessä ja on täysimääräisesti vastuussa.

Drone vuokrauksen erityisehdot
 • Asiakas sitoutuu siihen, että vuokrasopimuksessa mainittuna ajankohtana, sekä ajalla ennen vuokralaitteen palalutusta, asiakas toimii drone operaattorina ja on rekisteröitynyt Traficomin dronetoimijarekisteriin.
 • Lisäksi asiakas sitoutuu siihen, että dronen ohjaajalla/ohjaajilla on suoritettuna A1/A3 tutkinto ja tarvittaessa A2 tutkinto.
 • Vuokra-asiakas vakuuttaa, että hänellä on voimassa oleva vastuuvakuutus dronetoimintaa varten. Vuokralle antaja ei vastaa vuokrauksen aikana dronen käytöstä tai sen aiheuttamista vahingoista.
 • Vuokralle ottaja sitoutuu vastaamaan kaikesta dronen käytöstä ja sen aiheutamista vahingoista vuokrauksen aikana.
 • Asiakkaan on esitettävä todistus suoritetusta kauko-ohjaajan tutkinnosta ja drone operaattorin rekisteröinnistä ennen vuokrausta.
 • Vuokralle antaja pidättää itsellään oikeuden olla vuokraamatta laitteita syytä ilmoittamatta.
Käytössä rikkoontuneet laitteet

Vuokra-aikana tapahtuneesta laitteiden rikkoontumisesta on ilmoitettava välittömästi vuokralleantajalle.

Mikäli rikkoontuminen ei johdu vahingosta tai huolimattomasta käytöstä, vuokralleantaja ryhtyy välittömästi toimenpiteisiin laitteiden vaihtamiseksi tai toimintakuntoon saattamiseksi.

Mikäli laitteet vaativat huoltoa vuokralleantajan kustannuksella, voidaan laitteet korjauttaa vain vuokralleantajan hyväksymässä huoltoliikkeessä ja vuokralleantajan suostumuksella.

Laitteiden palauttaminen

Laitteet tulee palauttaa sovittuna ajankohtana ja vuokralleantajan aukioloaikojan puitteissa. Palautettavat laitteet tulee olla asiallisesti pakattu ja samassa kunnossa kuin noudettaessa. Digitaaliset kamerat ja laitteet tulisi asettaa perusasetuksille ennen palautusta.

Laitteiden kunto tarkastetaan palautuksen yhteydessä. Mahdollisesta yliajasta veloitetaan hinnaston mukainen päivävuokra ilman alennuksia. Laitteiden enneaikainen palauttaminen ei velvoita vuokralleantajaa hyvityksiin. Palauttamatta jätetyistä laitteista tehdään rikosilmoitus.

Peruuntunut vuokraus

Vuokrauksen peruuttamisesta alle 24 tuntia ennen vuokrauksen alkua veloitetaan 50 % vuokrasummasta. Mikäli vuokralleantaja on hankkinut asiakasta varten vuokrausluettelon ulkopuolisia tuotteita, veloitetaan peruutuskulut vähintään vuokralleantajalle syntyneiden todellisten kulujen mukaan.

Sopimusrikkomus tai asiakkaan konkurssi

Jos asiakas rikkoo sopimusta tai asetetaan konkurssiin tai todetaan maksukyvyttömäksi on vuokralleantajalla oikeus purkaa vuokrasopimus ja saada laitteisto asiakkaalta välittömästi. Sopimusta purettaessa vuokralleantaja ei ole velvollinen vahingonkorvaukseen.

Mahdolliset erimielisyydet

Erimielisyydet ratkaistaan vuokralleantajan kotipaikan käräjäoikeudessa. Mikäli asiakas on yksityishenkilö, nämä ehdot eivät vähennä asiakkaalle kuluttajansuojalaissa määriteltyjä oikeuksia.

Ammattikalustoon keskittynyt kameravuokraamo Porvoon sydämessä.

Ilmavaltiaat Oy 2948586-5

Yhteistyökumppanit

Ota yhteyttä

+358 40 583 7771

Jokikatu 8, 06100 PORVOO

© 2024 Kameravuokraamo.fi

Ostoskori

0
image/svg+xml

Ei tuotteita ostoskorissa

Jatka ostoksia